Planet Paradroid

Planet Paradroid

Planet Paradroid cover

Publisher
DIT uitgevers

Layout
Dinkla Design

Year
Herziene editie 2017

Categories

  • science-fiction

Translation
Vertaald naar het Engels

Edition
paperbackISBN 9789082313802
eBook ISBN 9789082313819
hardcover ISBN 9789082313826

See also
klik hier Planet Paradroid.nl

In de roman Planet Paradroid maakt de lezer kennis met VDR, een zelfdenkende computer. VDR is als therapeut in dienst van CyberMinds, een mental-health bedrijf in Damstad. Hij is op zoek naar vriendschap en verwondert zich steeds meer over het hardnekkige verzet bij de mens tegen de dood. Door zijn contacten met zijn menselijke collega’s Debbie van Hall, haar zoon Tex en nieuwkomer Raven de Jager, slaat zijn verwondering om in verlangen. Als buitenstaander observeert hij dat zijn ‘vrienden’ uit alle macht proberen de geschiedenis van hun leven te herschrijven. Een dode broer, een flamboyante bestie en een excentrieke fashion designer, spelen hierbij hun eigen intrigerende rol. Door een onverwachte gebeurtenis ontstaat voor VDR een kans, die pas later zijn ware betekenis krijgt.

Het decor waarbinnen de hoofdpersonen zich bewegen, is een samenleving die van buiten schitterend en glanzend oogt. Zo uitnodigend als de schilderachtige Stad op het eerste gezicht lijkt, zo vol kilte, haat en agressie, is haar spiegelbeeld daar vlak onder. Als een evil twin sister, of brother. De kloof tussen de ongrijpbare superrijken en de gewone man is zo groot dat niemand er zich meer druk over lijkt te maken, maar bevrijdende actie vindt langzaam maar zeker zijn weg naar buiten.

De actualiteit en de waan van de dag vormden de inspiratiebron voor Planet Paradroid, net als de verhalen van gewone mensen, die – als je goed luistert – overal te horen zijn. Firma Tacker & Tape heeft deze verhalen verwerkt tot een caleidoscopische mix van SF, fantasy en ‘near fiction Gonzo’.