lowlands

Booksounds

In onze boeken speelt muziek een belangrijke rol. Wij vroegen muziek producer Eddy De Clercq om ‘IMOJIMAN’ te lezen en deels op basis van de muziek uit het boek een soundtrack te maken.

Eddy vond de tekst ‘meeslepend, magisch, intens… een roman die leest als een zinderende toekomstdroom over de reis van – supercomputer – VDR als een sjamaan in een avontuurlijke zoektocht naar de zin van zijn bestaan…’ 
Met deze gedachte ging hij aan de slag. De soundtrack is een persoonlijke interpretatie van ‘IMOJIMAN’. Hij hoorde een ‘Science Fiction (SF) spaghettiwestern met onderhuidse Latino- en Techno-invloeden’. Uiteindelijk is het volgens Eddy ‘een psychedelische muzikale trip met onverwachte wendingen geworden. Een muzikale collage waarbij herinneringen uit het verleden een dialoog aangaan met futuristische soundscapes, maar waarbij vooral de menselijke stem en emoties duidelijk de overhand krijgen. Liefde en verlangen blijken uiteindelijk de kern waarin mens en machine versmelten.’

Speciaal voor de soundtrack heeft Naomian Jansen een prachtige video painting gemaakt.

Benieuwd? Luister, kijk en ervaar!

De soundtrack is ook te beluisteren via mixcloud (mp3) en soundcloud (wav).

Eddy, Merci voor de inspirerende samenwerking.

Eindelijk

Mozaiek van de paperback in 6 kleuren.

Het is op de kop af 4 jaar geleden dat de prequel ‘Planet Paradroid’ uitkwam. Volgens Hebban ‘een filosofische fabel… een knappe en bijna niet te overschatten unieke roman.’ Vandaag presenteren wij trots deel 2 van de PP-reeks met de titel ‘IMOJIMAN’.

In deze cli-fi roman is VDR, de AI-therapeut die mens werd in Planet Paradroid, op zoek naar zingeving. Is bewustzijn immers niet belangrijker dan intelligentie?

VDR zwerft rond in het Wood Wide Web en noemt zichzelf Imojiman. Via zijn menselijke soulmate Stek belandt hij in El Sur, de woestijn van Espania. De bewoners zijn outlaws die handelen in mensen en plutonium. Eco-activiste en biologe Charlie Silverant bestiert in El Sur haar ondergrondse plantenimperium, waar ze zoekt naar manieren om het antropoceen een halt toe te roepen. Deze omgeving, waarin natuur en technologie op onwaarschijnlijke wijze samenkomen, is voor VDR ideaal om zijn bewustzijn de vrije loop te te laten. Lukt het hem zijn nieuwe droom, zich voortplanten, waar te maken? Lukt het zijn vrienden uit Damstad, die in El Sur het huwelijk van Stek en Winston komen vieren, zich te verzoenen met hun onvermijdelijke lot?

Het boek is als paperback uitgebracht in 6 verschillende kleuren en tevens als ebook en hardcover (op verzoek) beschikbaar.

De prachtige boekomslag is ontworpen door Bart Heideman (uncanny.design) en geeft – zoals Bart dat als geen ander kan – perfect de inhoud van de roman weer.

Daarnaast hebben we met een aantal geweldige mensen mogen samenwerken. Wat betreft de tekst danken we Grayson Bray Morris, voor haar wijze raad en redactionele adviezen en persklaarmaakster Brenda Heeringa en corrector Jan Van de Laar voor hun precisie en deskundigheid.

Tevens gaat onze dank uit naar de Eddy De Clercq en Zorko Opacic voor het produceren van de theme song en schitterende, gelaagde soundtrack die binnenkort online gaan. Ook danken we Naomian Jansen voor haar intrigerende video painting en haar teaser animaties. En last but not least bedanken we Laura Dinkla voor de heldere opmaak van het boek en ebook.

IMOJIMAN, Theme song

De track IMOJIMAN, Theme song is geproduceerd door de legendarische club DJ en platen producer Eddy De Clercq met intrigerende visuals van Naomian Jansen. Tekst en stem van PJ Pancras.

You’re lost?

Once I was…

Welcome traveler!

Podcast

Initiatief van Lebowski Uitgevers: Engelstalig online magazine 2.3.74 voor Grounded SF. Na de publicatie van het magazine maakten we in samenwerking met Lebowski twee podcasts.

De Nederlandse versie spraken we zelf in. Voor de Engelse versie vonden we de legendarische American poet Joshua Baumgarten bereid om Karma Hack voor te dragen. Baumgarten kennen we van de band The Irrational Library en de bundel Now that we still we can.


Engelse versie

Nederlandse versie

De tijd is rijp

Visionair artikel in De Morgen door Cathérine Ongenae, waarin Oscar van Gelderen aan het woord komt naar aanleiding van het verschijnen van online magazine 2.3.74

Lees DeMorgen.be online


Lowlands

Event ‘True Fiction’

Host Jasper Henderson

Met Hanna Bervoets (over Frankenstein), Joost Vandecasteele (over Bella & High Rise), Willem Bosch (over Dat gebeurt hier niet), Auke Hulst (over Philip K. Dick), Firma Tacker & Tape aka PJ Pancras (over Planet Paradroid en Imojiman), Jerry Goossens (over Tot bloed op het droge).

‘Wat is True Fiction (formerly known as Science Fiction)? Welke romans moet je lezen? Op Lowlands 2017 vult Lebowski een podium met auteurs die het je uitleggen!’

Wij dragen fragmenten voor uit onze eind 2018 te verschijnen roman Imojiman. Supercomputer VDR vertelt één van zijn biotech nakomelingen, een zogenaamde Cyplant, over het ontstaan van zijn zelf-bewustzijn. Voorzien van visuals van Noamian Jansen en live gebrachte soundscapes.

Bekijk de onderstaande recap waarin Jasper Henderson in enkele glasheldere zinnen vertelt wat de betekenis is van het fenomeen True Fiction. Wil je meteen door naar PJ Pancras, skip dan naar 02:38 min.

 

Herziene uitgave

De herziene uitgave is te koop.

Vanaf nu ook wereldwijd verkrijgbaar via Amazon.

Gelijk maar de cover bijgewerkt.