✓ Recap 3 | Schrijfstijl

Dit zijn de highlights over de schrijfstijl.

klik op afbeelding

Rietje: “De schrijfstijl van PJ Pancras kan zeker flitsend en snel genoemd worden. Zeer filmisch en beeldend. Dit alles wordt doorspekt met fragmenten van liedjesteksten.”

Boj: “De eigenzinnige en filmische schrijfstijl die doet denken aan schrijvers als Jeff Noon of series als Mr. Robot maakt het lezen van deze reeks een ervaring waar je in meegaat of afhaakt.”

 ‘Zo’n boek dat je openslaat en je vanaf de eerste zinnen meezuigt. Steeds dieper, tot je er helemaal in zit.’

Gunflower

Joke: “De schrijfstijl is vlot en beeldend en hoewel het hier om een klepper gaat, ligt het leestempo daarom hoog.”

Soraya: “Het schrijversduo heeft een goede beslissing genomen om de stukken vanuit Imojiman perspectief in de ‘ik’ vorm te schrijven hierdoor krijg je een goed beeld van de denkwijze van deze AI, dit word nog extra versterkt doordat de overige personages vanuit de derde persoon zijn geschreven.”

Joke: “Deze personages worden allen voldoende uitgewerkt en ze hebben een duidelijke achtergrond meegekregen. Veel gebeurtenissen, veel personages en dus ook heel wat thema’s.”

‘De stijl van Imojiman laat zich moeilijk omschrijven, in positieve zin. Surrealisme? Futurisme? Het lijkt op onze wereld, misschien een decenia in de toekomst, maar is tegelijk meer dan dat. Go with the flow.’

Roos

Miriam ‘Opheliac’: “Je kan aan de manier van schrijven duidelijk merken het auteursduo weten waar ze over praten; denk hierbij aan plantenkennis en kennis over ptss.”

Fred: “Je bent inmiddels verwend met mooi proza, dat de omstandigheden – variërend van de droge zonovergoten Spaanse woestijn tot de vochtige ambiance van ondergrondse laboratoria – heel voelbaar maakt.”

Letterlady: “Het is bijzonder hoe dit verhaal alles tegelijk lijkt te zijn: het zit vol duisternis, ellende en hardheid, maar ook vol humor, schoonheid en vriendelijkheid. Dit is zondermeer te danken aan de schrijfstijl die op prachtige wijze laag over laagt weeft en jou als lezer uitnodigt om gewoon je aandacht te laten rusten in de gebeurtenissen, gedachten en gevoelens die tot je komen.”

Letterlady: “Dit alles wordt zo rauw en levensecht neergezet, dat je je als lezer voortdurend in ‘die andere wereld’ waant en het onmogelijke geloofwaardig wordt. “

‘De auteurs weten de personages knap hun eigen stem en karakter te geven. Of het nou een AI met bewustzijn is, een veteraan, een priester, een eco-activiste, of een sjamaan.’

Gunflower